Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
andrzej wieczorek (1922 niezalogowanych)
1 Post

(iks)
Wiking
Tyczenie rozpoczęło się gdy zobaczyłem filmik wilka stepowego i wątek poszedł w moją stronę.Bo tak wyczułem ,że wilk chciał jakby zapromować kulturę romów.
Co do samej kultury romów to może i jakaś jest ale ja się na tym nie znam.Bo ja znam tą złą kulturę co jest zgodne z tym tematem chyba nie!!!!!!!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
512 Posty
ania s
(ania_s)
Wyjadacz
no nie moj drogi mi bardziej chodzilo o to jak ktos ci do domu zapuka, bardziej mialam na mysli tez polakow zbierajacych kase, a nie zorganizowane grupy romunsko-cyganskie, kieszonkowcow czy innych ludzi siedzacych na chodniku z gromadka dzieci...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Kow@lski)
Wiking
iks napisał:
Retier.Zgadzam się z tym.
Ten wstręt u mnie jednak nie pochodzi z powodu uprzedzeń rasowych czy coś w tym rodzju.
Jest on związany z moim zboczeniem zawodowym.
I porównując polaków do obywateli rumunii ,to my polacy wypadamy 4razy lepiej.Rumuni jakby mogli to chcieliby zabrać wszystko byle by ich pojazd to zmieścił.W oslo działa załużmy 20 dwuosobowych polskich grup lommetyve a rumunów jest 4 razy więcej.Choć od 2007 ta ilość nie zwiększa się.Nie zwiększa się bo profilaktyka działa.Choć nadal jest jeszcze wielu naiwnych norwegów.
Mam takie swoiste uprzedzenie i jestem bardzo wyczulony na kieszonkowców.
W jeden weekend dwie osoby mogą wyciągnąć średnio 30000nok z kart norwegów.

Bumell /sorry, ale dla mnie zawsze bedziesz Bumell/, ci ludzie o ktorych piszesz to Romowie. W Rumunii Romowie stanowia 3% populacji. Trzeba tez wziac pod uwage, ze nie wszyscy Romowie to zlodziejaszki - choc na ten temat pewnie trudno by bylo o statystyki. Nie jeden by sie obrazil.
Co czwarty obywatel globu to Chinczyk - jak bys sie czul gdyby w tej wyliczance trafilo na Ciebie? Jak bys sie czul gdybys nagle dostalbys skosnych oczu...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(iks)
Wiking
Nie da się tak.Ludzie odpowiedzieli ci już coś na ten temat.A temat czasem ma to do siebie ,że sie rozwinie.Było o naciąganiu ,więc i ja miałem naciąganie na myśli.Rumuni którzy jeżdzą po parkingach i wciskają tombak za 20000nok.
A co do polaków to Ja nie miałem takich sytuacji.Może dlatego ,że mieszkam sam ,a nie w getcie polskim.
A i mój telefon nie figuruje w 1881 i na kwasirze.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
202 Posty
Agnieszka N.
(AgaN)
Stały Bywalec
Warum alle an dieses forum haben immer gegen andere personen etwas....Ist dass wegen nationälitet??Ich schreibe auf deutsch, weil kann ich nicht gute wort fürs dieses gespräch finden....alles was über andere menschen hier gäschrieben, ist scheißt gesagt....dass rasismus und personen welsche so nationalist sind, haben keine rechte hier auf dieses forum für eigene wort .....Leute rumunien, polen, jugoslavien, egal..alle haben rechte für freicheit egal was sie machen und was sie denken.....das sind menschen...

Czy teraz tez macie uprzedzenia?...Nie mozna tak pisac ludzie!!!To jest rasizm az w oczy kole....nikt nie ma prawa na nikogo mowic"gowno"...opamietajcie sie troche....i nie "zasmierdzajcie" tego forum takimi postami

aha..Bin ich auch zigeuner!!!in 60 oder 80%...ist dass auch gegen mich...???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
512 Posty
ania s
(ania_s)
Wyjadacz
wiesz co iks szkoda slow na ciebie ok, zrozumialym jest dla mnie ze sie temat rozwinal itd ale tak czy siak sie zapedzasz, masz sporo wspolnego z producentem Mein Kampf i sie dalej nie bede w tym rozpisywac
PS getto polskie? a skad do cholery wiesz gdzie ja mieszkam? i co to do licha znaczy?
wspolczuje ci ze mieszkasz sam, ale im dluzej czytam twoje posty tym bardziej rozumiem i wierze w to.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(iks)
Wiking
A w No 9 na 10 z Rumunii to złodzieje.To statystyka bumela.
Chińczycy sa sympatyczni,cwaniakują ale mnie nie okradną.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(iks)
Wiking
No widzisz uspokuj się.Myślisz,że ja nie zrozumiałem.A według mnie to ty nic nie rozumiesz.Gdzieś pojawiło się Mein Kampf a Ty już to łapiesz i trzymasz sie tego.
Czytałaś???.Ja już napisałem ,że nie miałem na myśli rasy.Ja miałem na mysli ludzi,i to,że według mnie 9na 10 z nich to prymitywni złodzieje.I to że tyczy się to akurat ludzi z pewnego landu..Dlaczego włosi nie kradną w NO.
albo niemcy???.Hitlerowi chyba chodziło o cos innego.Wiec nie prubuj się tu dowartościować literaturą kobieto Polko.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
202 Posty
Agnieszka N.
(AgaN)
Stały Bywalec
"Jako nacjonalista oceniający ludzkość przez pryzmat rasy, nie mogę przyznać, że właściwe jest wiązanie losów jednego narodu z tak zwanymi "uciemiężonymi narodowościami", ponieważ wiem, jak bezwartościowe są one rasowo"
fragment cytatu "Moja Walka"

No nie bylabym taka pewna Iks czy ktos nawiazujac do Twojej wypowiedzi nie nawiązał do własnie tej książki.....czytałam po części choć jestem baardzo przeciwna rasizmowi....Iks przykro pisać ale Ty nie piszesz o złodziejach tylko o ludziach, i kim oni są...nazwałeś ich odpowiednio....przykre to jest...a czym my się różnimy???w czym jesteśmy lepsi??...w tym że mamy prace i lepsze życie?? a nie pomyslałes że oni są do tego zmuszeni???bo nie mają innych możliwości....poprostu układa im się tak w życiu...i wierze że może chcieli by cos w tym kierunku zmienić ale nie mają możliwości....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1381 Postów

(wilk stepowy)
Maniak
Przepraszam za to słowo......ale nie wytrzymałam nerwowo......

A teraz już spokojnie życzę wszystkim kolorowych snów......
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok